Vrachtwagenchauffeur

ODB-registratienummers: ODB-Y00179-007, ODB-Y00179-004, ODB-Y00179-012, ODB-Y00179-008, ODB-Y00179-002, ODB-Y00179-013, ODB-Y00179-005, ODB-Y00179-018 en ODB-Y00179-017 ...

Zit je graag achter het stuur, schrik je niet terug voor lange werkdagen en ben je flexibel? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot vrachtwagenchauffeur en behaal je rijbewijs CE.

Qrios biedt een opleiding aan die je voorbereidt op het theoretisch en praktisch rijexamen en vakbekwaamheid CE . Onze lesgevers behandelen niet alleen de theoretische aspecten voor het behalen van het rijbewijs, maar trainen je ook in rijtechnieken (met trekker en oplegger), het basisonderhoud van rollend materieel, het transport van goederen (met inbegrip van ADR) en oefenen je basisvaardigheden voor talen. 

Als je slaagt voor de opleiding en het extern rijexamen (VDAB), krijg je volgende attesten:

 • het rijbewijs C+E,
 • basiskwalificatie vakbekwaamheid,
 • het ADR-getuigschrift (vereist voor het vervoer van gevaarlijke stoffen).

De beroepsopleiding Vrachtwagenchauffeur bestaat uit 9 praktijkgerichte modules en is de ideale voorbereiding op het theoretisch en praktisch rijexamen C+E.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je de opleiding Vrachtwagenchauffeur combineren met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming. Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van Vrachtwagenchauffeur. Je diploma vergroot je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

 • De lessen gaan door ’s avonds (weekdagen) en op zaterdag (van 7 tot 14.30 uur)
 • Je volgt 3 dagen per week les.
 • Het standaardtraject duurt 2 semesters.
 • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
 • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info?". 
 • Je bent in het bezit van rijbewijs cat. B.
 • Je bent medisch geschikt verklaard door een arbeidsgeneesheer.

Wie het rijbewijs van vrachtwagenchauffeur kan voorleggen, heeft meteen werk. Vrachtwagenchauffeur is een knelpuntberoep. De transportsector is voortdurend op zoek naar bekwame chauffeurs. Met het rijbewijs CE vind je dus zeker een job.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 560 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Vrachtwagenchauffeur

11 september 2021 - 13 juni 2022

 • maandag 18:00‑22:05, ...
Meer lesmomenten
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper