picto-informatica

Besturingssystemen & netwerken

ODB-registratienummers: ODB-Y00456-001, ODB-Y00456-006, ODB-Y00456-009, ODB-Y00456-003, ODB-Y00456-002, ODB-Y00456-005 en ODB-Y00456-010 ...

Je bent geboeid door de PC én door techniek? Je wil graag de basics weten over de interactie tussen systeemcomponenten zodat de hardware functioneert? Kies dan voor de opleiding besturingssystemen & netwerken.

De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken richt zich tot iedereen die zijn of haar technische ICT-vaardigheden wil uitbreiden. Na deze opleiding heb je dus een goede technische kennis over pc’s en netwerken.  We leren je zelfstandig besturings- en andere software installeren, soft- en hardware problemen oplossen en netwerken opzetten en onderhouden. We maken je vertrouwd met Windows 10, Linux, netwerken, servervirtualisatie … We leren je je computer te onderhouden, beheren of herstellen. Dankzij deze opleiding deze opleidingen zal je tevens efficiënter en sneller met het toestel en de programma’s overweg kunnen. Natuurlijk hebben we ook aandacht voor de computerveiligheid: back-ups, antivirus, computerovername ...
Om de opleiding te starten heb je geen technische voorkennis nodig. We bouwen aan de hand van oefeningen, cases, praktijkopdrachten en projecten je kennis op. De attitude om bij te blijven met nieuwe technologische ontwikkelingen is in deze opleiding essentieel.

De beroepsopleiding Besturingssystemen en netwerken bestaat uit 9 praktijkgerichte modules.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van deze opleiding. Je diploma vergroot je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan hoef je de opleiding Aanvullende algemene vorming natuurlijk niet te volgen.
 

  • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
  • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info?".
     

Je slaagt voor vrijstellingsproeven Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten.

Je kan aan de slag als ICT-medewerker in informaticawinkels, IT-bedrijven of in de IT-afdeling van eender welke onderneming. De opleiding ICT besturingssystemen en netwerken kan ook een opstap zijn voor beroepsopleidingen als computeroperator, netwerktechnicus of voor een opleiding in het hoger (beroeps)onderwijs.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 420 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Besturingssystemen & netwerken

06 september 2021 - 30 juni 2022

  • dinsdag 08:45‑11:50, ...
Meer lesmomenten
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper