Fotograaf

ODB-registratienummers: ODB-Y00062-004, ODB-Y00062-006, ODB-Y00062-007, ODB-Y00062-010, ODB-Y00062-005, ODB-Y00062-009, ODB-Y00062-002, ODB-Y00062-001, ODB-Y00062-008 en ODB-Y00062-003 ...

Zou je ook graag schitterende foto’s maken? Wil je je creatief uitleven met foto’s? Of denk je eraan om met een degelijk onderbouwde fotografiekennis je beroepsmatig te gaan profileren? Onze professionals leren je stap voor stap prachtige foto’s maken.

We leven in een echte beeldcultuur. Zeker sinds de komst van de digitale camera en smartphones blijft de impact van foto’s en beelden op ons dagelijks leven dag na dag toenemen. We creëren zelf meer beelden en verwerken ze tot echte visuele pareltjes.  Als je onze cursussen volgt, maken we een fotograaf van ieder van jullie! Denk maar aan de foto’s die je deelt via Facebook, Instagram en de talloze vakantiefoto’s waarmee je die unieke ervaring en herinnering hebt vastgelegd. Heb jij een camera en wil je graag het maximale uit je toestel halen? Dan is deze opleiding Fotograaf perfect voor jou! Stap voor stap leer je prachtige foto’s nemen aan de hand van de verschillende professionele en creatieve technieken die uitgebreid in de cursussen aan bod komen. In geen tijd zorg jij voor een prachtige compositie, vastgelegd op beeld!

De opleiding Fotograaf bestaat uit tien modules van telkens 17 lessen. Je hebt geen basiskennis nodig want we gaan je stap voor stap prachtige foto’s leren maken. De opdrachten zijn praktijkgericht en worden zowel in de fotostudio als op mooie fotogenieke locaties uitgevoerd.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van deze opleiding. Je diploma vergroot je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan hoef je de opleiding Aanvullende algemene vorming natuurlijk niet te volgen.

 • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
 • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info?". 
 • Als je nog geen secundair diploma hebt kan je deze opleiding koppelen aan de opleiding Aanvullende algemene vorming om zo je secundair diploma te behalen. Vermits beide opleidingen modulair zijn kan er in functie van jouw mogelijkheden het beste traject uitgestippeld worden.
 • Volgende trajecten van de opleiding Fotograaf zijn mogelijk:
  1. Via de jaaropleiding kan je op één schooljaar lineair al de modules van de opleiding Fotograaf achter elkaar doorlopen. Je hebt dan ongeveer 20 lesuren Fotograaf per week. 
  2. Je kan 2 modules per semester van de reguliere opleiding volgen. Zo doorloop je al de modules op 2,5 schooljaar. Dat is 8 lesuren Fotograaf per week. 
  3. Of je volgt 1 module van de reguliere opleiding per semester zodat je 5 jaar nodig hebt om het diploma te behalen. Je hebt in dit traject 4 lesuren Fotograaf per week.
 • Als je reeds in het bezit bent van een secundair diploma behaal je na het doorlopen van de volledige opleiding Fotograaf (10 modules) ook een bijkomend secundair diploma Fotograaf.
 • Er is geen voorkennis vereist.
 • Je hoeft nog niet te beschikken over een fototoestel om deze lessen aan te vatten.

Met het certificaat van Fotograaf kan je professioneel aan de slag. Huwelijken, feesten, geboortes ... voor de belangrijke momenten kiezen mensen nog altijd een professionele fotograaf. Daarbij kan je dan voor jezelf werken of voor een opdrachtgever.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 800 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Fotograaf

06 september 2021 - 01 april 2022

 • maandag 13:00‑17:05, ...
Meer lesmomenten
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Fotograaf

06 september 2021 - 30 juni 2022

 • dinsdag 08:55‑12:45, ...
Meer lesmomenten
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper