picto-informatica

Grafisch assistent live@home

ODB-registratienummers: ODB-Y00162-010, ODB-Y00162-002, ODB-Y00162-001, ODB-Y00162-005, ODB-Y00162-008, ODB-Y00162-011, ODB-Y00162-012, ODB-Y00162-009 en ODB-Y00162-004 ...

Ben je een creatieveling en werk je graag met de computer? Trekt de grafische sector je ook aan als toekomstige werkplek? Dan is de opleiding tot grafisch assistent (DTP-operator) geknipt voor jou.

Grafisch assistent (DTP-operator) is een creatieve opleiding die zich richt tot iedereen die grafische ontwerpen wil leren maken die voldoen aan de normen van de hedendaagse vormgeving. We gaan aan de slag met programma’s zoals Adobe Illustrator voor digitaal tekenen, Adobe Photoshop voor digitale beeldbewerking en Adobe Indesign voor digitale tekst- en pagina-opmaak. We leren je ontwerpen maken voor logo’s, affiches, brochures, briefpapier, visitekaartjes, verpakkingen, … Van ontwerp tot druktechnische proeven, alle aspecten komen aan bod tijdens deze opleiding. We koppelen theorie aan praktijk met bezoeken aan drukkerijen, reclamebureaus … Je hebt geen grafische voorkennis nodig. Na de opleiding kan je aan de slag met programma’s die in de grafische sector gebruikt worden. Deze opleiding kan ook als een opstap beschouwd worden voor opleidingen in het hoger onderwijs. 

De beroepsopleiding Grafisch assistent bestaat uit 9 modules die je drukklare documenten leren ontwerpen en aanmaken.

Voor deze opleiding hoef je niet uit je kot! Alle modules worden aangeboden in een digitaal pakket dat je thuis op je eigen tempo en op het moment dat je zelf verkiest kan verwerken. Natuurlijk maken we hierover een aantal concrete afspraken! 

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van deze opleiding. Je diploma vergroot je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan hoef je de opleiding Aanvullende algemene vorming natuurlijk niet te volgen.

  • Deze opleiding wordt in afstandsonderwijs georganiseerd. Je kan de lessen van thuis uit volgen via live sessies, gecombineerd met instructiefilms, opdrachten, ondersteuning en feedback van je leerkracht.
  • De lessen gaan door overdag.
  • Je volgt 2 dagen per week les. 
  • Het standaardtraject duurt 2 semesters.
     
  • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
  • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info?".

Er is geen voorkennis vereist.

De printsector boomt en geschoolde creatieve medewerkers zijn gegeerd. Beroepen waar je voor kan solliciteren zijn o.a. digitaal drukker, grafisch ontwerper, medewerker reprografie of printdesigner. DTP’ers werken vaak bij reclame-, communicatie- of ontwerpbureaus, multimediabedrijven, uitgeverijen en drukkerijen. Ook kunnen ze werken bij bedrijven die een aparte DTP-afdeling hebben. 

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 540 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Grafisch assistent live@home

06 september 2021 - 30 juni 2022

  • dinsdag 18:30‑21:35, ...
Meer lesmomenten
100% online
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Je hebt vaste lesmomenten thuis.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper