Carrièreswitch voor cursist Ils

Qrios-cursist Ils Hermans was al een tijdje aan het aan nadenken over een carrièreswitch. Een meer betekenisvolle job. Meer sociale contacten. Dat is wat Ils wou. “En om die reden startte ik de avondopleiding Medisch Administratief Assistent (MAA) bij Qrios. 

Waarom precies deze opleiding? “Ik kon helemaal op eigen tempo de opleiding afwerken”, aldus Ils. “We leerden over de gezondheidszorg, de deontologische regels en mochten mee nadenken over medische dilemma’s.” 

Aan de hand van rollenspellen werden Ils en haar mede-cursisten geconfronteerd met reële situaties met patiënten. “Ook de werking van het lichaam is me nu volledig duidelijk, dankzij erg goede visuele voorstellen tijdens de lessen medische terminologie.” Tijdens haar stage, leerde Ils ten slotte de invulling van wat haar toekomstige job zou worden, kennen.  

“Dankzij de goede ondersteuning van de leerkrachten en de school, heb ik deze opleiding in twee jaar afgerond. En jawel, mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik ben afgestudeerd in juni 2021 en werk momenteel als medisch secretaresse in Leuven!” 

Benieuwd naar deze opleiding? Lees er meer over. 

Gepubliceerd op 8 oktober 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper