Grootkeukenmedewerker

Het werk in een grootkeuken is heel divers. Je leert de grootkeuken in al zijn facetten kennen.

Als grootkeukenmedewerker help je bij de mise-en-place. Je maakt groenten en fruit schoon, je wast, schilt, snijdt en kookt ze, je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades enz. Na de dienst ruim je mee op en zorg je voor het onderhoud. Je helpt de chef en het ander personeel zowel voor, tijdens als na de dienst.

Deze beroepsopleiding bestaat uit 360 lestijden verdeeld over vijf modules. 

  • Toonbankbediening: 80 lt.
  • Grootkeukenvoorbereiding: 80 lt.
  • Basis keuken: 40 lt.
  • Initiatie warme keuken: 80 lt.
  • Koude keuken: 80 lt.

De modules worden gespreid over 1 schooljaar. De lessen worden voor 40% via werkplekleren aangeboden.

 

 

 

 

Inhoud

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98.
360 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

Instapvrije module.

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

5648-22

Warme keuken

In deze module maken we eenvoudige gerechten. We leren je de basistechnieken aan die je nodig hebt om je verder te vervolmaken. Dit is de ideale startmodule wil je graag een certificaat of diploma van hulpkok of kok behalen.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire warme basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van warme basissauzen;
  • het bereiden van warme basissoepen;
  • het bereiden van eenvoudige soepen, voorgerechten en hoofdgerechten.

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, april
120 lestijden

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Warme keuken     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)maandag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 03 sep 2018 11 mrt 2019inschrijven
 woensdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 05 sep 2018 13 mrt 2019inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 06 sep 2018 14 mrt 2019inschrijven
5665-39

Grootkeukenvoorbereiding

Je leert de basishandelingen die nodig zijn in een grootkeuken en je oefent ze in. Bovendien leer je gerechten voorbereiden, specifiek voor een grootkeuken.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op: 

  • het voorbereiden van grondstoffen in een grootkeuken 
  • het machinaal toepassen van verkleiningstechnieken 
  • het verwerken van voedingsmiddelen en de specifieke eigenschappen ervan kennen in de gemeenschapsrestauratie
  • het opstellen van een menuplanning rekening houdend met enkele opgelegde criteria.

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98
80 lestijden wordt via werkplekleren aangeboden

Instapvrije module

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

1824-78

Koude keuken

Je leert de basishandelingen en het voorbereiden van koude gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leer je hoe je je meerdere in de keuken kunt helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire koude basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van koude basissauzen;
  • het bereiden van koude basissoepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

Koude keuken     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 04 sep 2018 07 jan 2019inschrijven
 donderdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 06 sep 2018 07 jan 2019inschrijven
1805-59

Toonbankbediening

Je leert hoe je klanten moet bedienden aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het schikken en het aanvullen van een toonbank in een grootkeukenrestaurant;
  • het bedienen van klanten in een grootkeukenrestaurant.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98
80 lestijden

Instapvrije module

Cursisten die werken onder het paritair comité 302 (Horeca) kunnen 50% van hun inschrijvingsgeld terugkrijgen indien ze geslaagd zijn voor een module. Meer info via de FAQ.

Lessenrooster / inschrijven

1823-77