Grootkeukenmedewerker

Het werk in een grootkeuken is heel divers. Je leert de grootkeuken in al zijn facetten kennen.

Als grootkeukenmedewerker help je bij de mise-en-place. Je maakt groenten en fruit schoon, je wast, schilt, snijdt en kookt ze, je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades enz. Na de dienst ruim je mee op en zorg je voor het onderhoud. Je helpt de chef en het ander personeel zowel voor, tijdens als na de dienst.

Deze beroepsopleiding bestaat uit 360 lestijden verdeeld over vijf modules. 

  • Toonbankbediening: 80 lt.
  • Grootkeukenvoorbereiding: 80 lt.
  • Basis keuken: 40 lt.
  • Initiatie warme keuken: 80 lt.
  • Koude keuken: 80 lt.

De modules worden gespreid over 1 schooljaar. De lessen worden voor 40% via werkplekleren aangeboden.

 

 

 

 

Inhoud

Praktisch

Neem voor je individueel traject contact op met de campus: 013 33 88 98.
360 lesuren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 jaar behalen.

Instapvrije module.

Lessenrooster / inschrijven

5648-22

Basis keuken

Deze module wordt gecombineerd met de modules Initiatie warme keuken en Basis zaal. Je leert de verschillende basistechnieken en krijgt een zicht op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten en fruit;
  • het afwegen en klaarzetten van ingrediënten;
  • een zicht krijgen op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september/januari
40 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Basis keuken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 18:00 - 18:59 05 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 18:59 07 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
1176-30

Grootkeukenvoorbereiding

Je leert de basishandelingen die nodig zijn in een grootkeuken en je oefent ze in. Bovendien leer je gerechten voorbereiden, specifiek voor een grootkeuken.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op: 

  • het voorbereiden van grondstoffen in een grootkeuken 
  • het machinaal toepassen van verkleiningstechnieken 
  • het verwerken van voedingsmiddelen en de specifieke eigenschappen ervan kennen in de gemeenschapsrestauratie
  • het opstellen van een menuplanning rekening houdend met enkele opgelegde criteria.

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden wordt via werkplekleren aangeboden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

1824-78

Initiatie warme keuken

Deze module wordt gecombineerd met de modules Basis keuken en Basis zaal. Wil je met een certificaat of diploma graag in de horeca aan de slag, dan is deze module de ideale startmodule van een opleiding Hulpkok of Kok. Je leert de verschillende basistechnieken en krijgt een zicht op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt hoofdzakelijk op

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire warme basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van warme basissauzen;
  • het bereiden van warme basissoepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Initiatie warme keuken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 20:08 - 22:05 05 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
 donderdag 20:08 - 22:05 07 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
1777-31

Koude keuken

Je leert de basishandelingen en het voorbereiden van koude gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leer je hoe je je meerdere in de keuken kunt helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

 

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire koude basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van koude basissauzen;
  • het bereiden van koude basissoepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Koude keuken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)woensdag 18:00 - 22:05 06 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 woensdag 18:00 - 22:05 06 sep 2017 10 jan 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 22:05 25 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Sint-Truidersteenweg 18)maandag 09:00 - 13:05 22 jan 2018 21 jun 2018inschrijven
1805-59

Toonbankbediening

Je leert hoe je klanten moet bedienden aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

 

Inhoud

De nadruk ligt op:

  • het schikken en het aanvullen van een toonbank in een grootkeukenrestaurant;
  • het bedienen van klanten in een grootkeukenrestaurant.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

1823-77