Inhoud

De nadruk ligt op:

  • keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden;
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, gebruiken, verbruiken, stockeren en bewaren;
  • de veiligheids-, milieu- en hygiëneregels in acht nemen conform de wettelijke bepalingen;
  • de actieve voedingsdriehoek gebruiken;
  • groenten en fruit reinigen en versnijden;
  • vis, vlees en gevogelte panklaar maken;
  • schaal- en schelpdieren reinigen;
  • basisversnijdingen met vis en vlees uitvoeren;
  • basiskooktechnieken situeren en uitvoeren, met name koken, braden, stoven;
  • kruiden gebruiken;
  • rijst, aardappelen, groenten en deegwaren bereiden.

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
40 of 80 lestijden

Instapvrije module

Lessenrooster / inschrijven

Mannen achter het fornuis     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)vrijdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 07 sep 2018 20 jun 2019inschrijven
 vrijdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 14 sep 2018 05 apr 2019inschrijven
1707-58