Inhoud

De nadruk ligt op:

  • herkomst, gebruik en bewaring van voedingsmiddelen;
  • verschillende kooktechnieken zoals bakken, koken en grillen;
  • het bereiden van verse pasta’s;
  • de verschillende regionale keukens van Italië zoals die van Napels, Cicilië, Florence, Bologna, …;
  • opbouw van een klassieke Italiaanse maaltijd: van antipasto tot digestivo;
  • borden dresseren;
  • Italiaanse eetgewoonten;

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden

Voor de module van 80 lt:

  • Je behaalde het deelcertificaat van Basis koken.
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Voor de module van 40 lt:

  • Geen instapvoorwaarden vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Italiaans koken     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5) Toon lesmomenten 18:00 - 22:05 04 sep 2018 20 jun 2019inschrijven
 vrijdag Toon lesmomenten 18:00 - 22:20 01 feb 2019 07 jun 2019inschrijven
1713-64