Inhoud

De nadruk ligt op:

  • herkomst, gebruik en bewaring van voedingsmiddelen;
  • verschillende kooktechnieken zoals bakken, koken en grillen;
  • het bereiden van verse pasta’s;
  • de verschillende regionale keukens van Italië zoals die van Napels, Cicilië, Florence, Bologna, …;
  • opbouw van een klassieke Italiaanse maaltijd: van antipasto tot digestivo;
  • borden dresseren;
  • Italiaanse eetgewoonten;

 In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Praktisch

september, januari
80 lestijden
  • Je volgde minstens één van volgende modules:
    • koken voor beginners
    • typisch Belgisch lekker zuiders
    • mannen achter het formuis
    • kok@kot
  • Je volgde geen van bovenstaande modules maar je slaagt voor een instaptoets.

Lessenrooster / inschrijven

Italiaans koken   Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus de helix Maasmechelenwoensdag 18:00 - 22:05 06 sep 2017 13 jun 2018inschrijven
 donderdag 18:00 - 22:05 07 sep 2017 18 jan 2018inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Oude Tramweg 5)dinsdag 18:00 - 22:05 05 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
Campus SINT-MARTINUS Herk-de-stad (Sint-Truidersteenweg 18)dinsdag 13:30 - 16:50 19 sep 2017 21 jun 2018inschrijven
Campus WICO Maaseikwoensdag 18:15 - 22:10 06 sep 2017 06 jun 2018inschrijven
 woensdag 18:15 - 22:10 06 sep 2017 06 jun 2018inschrijven
1713-64