Inhoud

De transport- en logistiek medewerker (of bediende) is verantwoordelijk voor de volledige coördinatie en organisatie van logistieke opdrachten. Dat kan het opmaken van transportdossiers en vrachtdocumenten zijn, het inplannen van transporten en het verzorgen van contacten met leveranciers, klanten en douane. Cruciaal is dat alle leveringstijden worden nagestreefd en dat het proces optimaal verloopt.

Logistieke medewerkers hebben niet alleen administratieve taken maar moeten ook geregeld contact leggen met internen en externen. Vlot en diplomatische omgaan met de meest uiteenlopende mensen is een belangrijke eigenschap. Een schakel van de ketting die hapert, kan betekenen dat een bestelling niet tijdig wordt geleverd. Een logistiek medewerker krijgt in zijn job soms te maken met conflicten en kan die met zijn doorzettingsvermogen oplossen.

De opleiding tot transport- en logistiek medewerker in Qrios leert je alle administratieve aspecten van de job, versterkt je sociale en communicatieve vaardigheden en brengt jou in contact met het werkveld.

Praktisch

doorlopend gedurende het hele schooljaar
940 – traject op maat: 1 jaar, 2 jaar of nog meer gespreid

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

5632-6