Inhoud

  • Tijdens de cursus word je bijzonder beroepsgericht getraind in zakelijke communicatie, vreemde talen en algemene omgangsvormen. Je leert bijvoorbeeld professioneel e-mailen en telefoneren in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Maar ook het face-to-face verstrekken van informatie, tarieven, reservaties, … komt in de verschillende talen uitgebreid aan bod
  • Je ontwikkelt inzicht in de structuren van vrijetijdssector. Hoe zit het commerciële aanbod precies in elkaar? Welke rol speelt de overheid in de vrijetijdsindustrie? Hoe gaat de onderlinge dienstverlening te werk?
  • Qrios zet specifieke toeristische terminologie om in ‘gewone mensentaal’ voor je
  • Je wordt op de hoogte gebracht van de meest actuele logiesmogelijkheden en de daaraan gekoppelde vervoersmiddelen. Dankzij Qrios gids jij binnenkort de toerist naar dé accommodatie, die het best beantwoordt aan zijn of haar wensen
  • Liep er toch wat mis? Gelukkig leer je hier klachten op een diplomatische manier behandelen. Even goede vrienden na jouw tussenkomst!
  • Je leert vlot werken met computersoftware, zoals Windows, Word, Excel, Powerpoint en Access
  • De wisselwerking tussen theorie en praktijk wordt mogelijk gemaakt door werkplekleren bij een toeristisch bedrijf. ‘Je werk mee op vakantie nemen’, krijgt binnenkort een heel nieuwe betekenis!

Praktisch

Het modeltraject start in september. Instappen is gedurende het hele schooljaar mogelijk. Alle modules kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. In campus de helix worden de lessen gedeeltelijk in afstandsonderwijs gegeven.
880 lesuren, inclusief werkplekleren. Via het modeltraject kan je je certificaat in 2 schooljaren behalen. De lessen worden gedeeltelijk in afstandsonderwijs gegeven.

Geen voorkennis vereist.

Lessenrooster / inschrijven

Toeristisch receptionist     Lesuren Start Einde Inschrijven
Campus de helix Maasmechelen Toon lesmomenten 13:20 - 16:20 03 sep 2018 21 jun 2019inschrijven
5631-5